Húsmentes ételek Vegán receptek

Gombás rizssaláta, a villámgyors egytálétel

A minap kezeim közé került a Receptek a Nagyitól sorozat egyik könyve (15-20 perces ételek), ott bukkantam rá a Mexikói rizstál nevű fogásra. Nagyon megtetszett, mert valóban gyorsan elkészíthető ételnek (ami valljuk be őszintén, hiába szeretek a konyhában foglalatoskodni gyerek/gyerekek mellett igen hasznos tud lenni) és zsírszegénynek tűnt. Szerintem az én verzióm még egészséges(ebb) is, hiszen lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, cukormentes és nem utolsó sorban vegán -már akinél ez szempont-.

Hozzávalók:

150 gramm szárazon mért basmati rizs

5 ml extra szűz olívaolaj

Közepes fej vöröshagyma (nálam 90 gramm pucoltan)

300 gramm mexikói zöldségkeverék

5 gramm só

1 csapott kávéskanál fehér bors

450 gramm csiperkegomba

Víz

Elkészítése: először kimértem a basmati rizst, amire 300 ml vizet öntöttem és lassú tűz felett, fedő alatt körülbelül 15 perc alatt puhára főztem. Miután elzártam a tüzet alatta, a fedőre egy konyharuhát borítottam és félretettem.

A kimért olajon üvegesre pároltam az apró kockára vágott vöröshagymát, majd ráöntöttem a nagy darabokra szeletelt gombát, végül a zöldségkeveréket. Befűszereztem és öntöttem rá 2 dl vizet. Addig főztem fedő nélkül, amíg a felesleges víz elpárolgott róla, addigra a zöldségek is megpuhultak.

A rizst egy villával fellazítottam és a zöldségekre borítottam. Alaposan összekevertem és melegen tálaltam.


Tápanyagértékek: a kész ételem súlya 1160 gramm lett, ebben 1010 kalória, 47 gramm fehérje, 6,7 gramm zsír és 188,5 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 173,4 gramm) lett benne. Az adatok csak tájékoztató jellegűek.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy