Hozzávalók
550 gramm karfiol (tisztított súly)
280 gramm sárgarépa (tisztított súly)
10 gramm cukormentes ételízesítő
200 ml főzőtejszín
20 gramm durumliszt
10 ml olaj (nálam extra szűz olívaolaj)
80 gramm vöröshagyma (tisztított súly)
1 nagy evőkanál petrezselyem
1 csapott teáskanál rozmaring
Körülbelül 10 gramm só
2 liter víz
Elkészítése
az olajon üvegesre pároltam az apróra vágott vöröshagymát, majd rátettem a vékonyra karikázott sárgarépát, végül pedig a rózsáira szedett karfiolt. Ételízesítővel meghintettem, a vízzel felöntöttem. Fedő alatt puhára főztem a zöldségeket.
Majd a tejszínben csomómentesre kevertem a lisztet, hozzáadtam a fűszereket és a forró leveshez csurgattam, miközben kevertem. Egy utolsót hagytam gyöngyözni. Tálalás előtt díszítésképpen extra petrezselyemmel szórtam meg.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
a kész levesem súlya 2658 gramm lett, ebben 692 kcal, 26 gramm fehérje, 33 gramm zsír és 72 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 61 gramm – a karfiolra számoltam-)
Jó étvágyat!