karfiolleves-tejszines-finomat-maskepp
Húsmentes ételek Levesek

Karfiolleves tejszínnel spékelve

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

 

 

Hozzávalók

550 gramm karfiol (tisztított súly)

280 gramm sárgarépa (tisztított súly)

10 gramm cukormentes ételízesítő

200 ml főzőtejszín

20 gramm durumliszt

10 ml olaj (nálam extra szűz olívaolaj)

80 gramm vöröshagyma (tisztított súly)

1 nagy evőkanál petrezselyem

1 csapott teáskanál rozmaring

Körülbelül 10 gramm só

2 liter víz

Elkészítése

az olajon üvegesre pároltam az apróra vágott vöröshagymát, majd rátettem a vékonyra karikázott sárgarépát, végül pedig a rózsáira szedett karfiolt. Ételízesítővel meghintettem, a vízzel felöntöttem. Fedő alatt puhára főztem a zöldségeket.

Majd a tejszínben csomómentesre kevertem a lisztet, hozzáadtam a fűszereket és a forró leveshez csurgattam, miközben kevertem. Egy utolsót hagytam gyöngyözni. Tálalás előtt díszítésképpen extra petrezselyemmel szórtam meg.


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

a kész levesem súlya 2658 gramm lett, ebben 692 kcal, 26 gramm fehérje, 33 gramm zsír és 72 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 61 gramm – a karfiolra számoltam-)

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: