A hagymás kenyér a férjem egyik nagy kedvence, én magam is szívesen sütöm, így most is sor került rá. Fel is csillant a szeme -rögtön a hasára gondolt 😀 – amikor meglátta a sütőből kivéve. Gyors kenyér, nem öreg tésztával készítem.
Hozzávalók:
350 gramm teljes kiőrlésű liszt
150 gramm rétesliszt
30 ml extra szűz olívaolaj
30 gramm friss élesztő
30 gramm rozspehely (elhagyható)
10 gramm só -nálam himalájai-
80 gramm lila hagyma
60+50 gramm füstölt sajt
250 ml langyos víz
Elkészítés: a hozzávalókat kimértem, ügyelve arra, hogy az élesztő és a só a tál két szélébe kerüljön. Én robotgéppel dagasztattam körülbelül 10 percig hagytam dolgozni. Már az elején bele lehet tenni a lila hagymát és a 60 gramm reszelt füstölt sajtot is:
1 órát fóliával lefedve pihentettem, majd formáztam. Ide kattintva Limarától elleshető a kenyér formázása.
Alaposan bespricceltem vízzel, rászórtam a maradék 50 gramm reszelt sajtot és közepes lángon (körülbelül 180°C-on) 35-40 perc alatt készre sütöttem:
100 gramm kész kenyérben 33,1 CH és 237,9 kalória lett nekem.
Jó étvágyat!