SAM 4155
Kenyerek és cipók Pékáruk

Sajtos-hagymás kenyér

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

A hagymás kenyér a férjem egyik nagy kedvence, én magam is szívesen sütöm, így most is sor került rá. Fel is csillant a szeme -rögtön a hasára gondolt 😀 – amikor meglátta a sütőből kivéve. Gyors kenyér, nem öreg tésztával készítem.

Hozzávalók:

350 gramm teljes kiőrlésű liszt

150 gramm rétesliszt

30 ml extra szűz olívaolaj

30 gramm friss élesztő

30 gramm rozspehely (elhagyható)

10 gramm só -nálam himalájai-

80 gramm lila hagyma

60+50 gramm füstölt sajt

250 ml langyos víz

Elkészítés: a hozzávalókat kimértem, ügyelve arra, hogy az élesztő és a só a tál két szélébe kerüljön. Én robotgéppel dagasztattam körülbelül 10 percig hagytam dolgozni. Már az elején bele lehet tenni a lila hagymát és a 60 gramm reszelt füstölt sajtot is:

 

SAM 4138

 

1 órát fóliával lefedve pihentettem, majd formáztam. Ide kattintva Limarától elleshető a kenyér formázása. 

SAM_4150

 

Alaposan bespricceltem vízzel, rászórtam a maradék 50 gramm reszelt sajtot és közepes lángon (körülbelül 180°C-on) 35-40 perc alatt készre sütöttem:

 

100 gramm kész kenyérben 33,1 CH és 237,9 kalória lett nekem. 

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: