Bevezető
Erről a receptről a testvérem mesélt, biztatott mindenképpen próbáljuk ki, mert nagyon finom. Lehet kissé időigényes, de biztos állíthatom, megéri!
Én az eredeti recepttől eltérve –ami ide kattintva olvasható-, nem csirkemellet tettem bele, hanem sonkát, bacont és sajtot. Almát grilleztem mellé, és megengedtem magamnak egy kanál akácmézet is a gyümölcs tetejére. Tehát, palacsintasütésre fel!
Én utóbb a tej-, és tojásmentes palacsintareceptem alapján készítettem el, de itt tejes-tojásos verziók is elérhetőek.
Hozzávalók
210 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt (vagy teljes kiőrlésű tönköly)
90 gramm finomliszt (ha van, akkor durum jobb választás)
10 gramm négyszeres erejű édesítőszer
15 gramm zabkorpa
15 gramm búzasikér
15 gramm bambuszrostliszt (állagjavító, valamint rost lévén lassítja a szénhidrátok felszívódását)
150 ml cukormentes növényi tej (kókuszt használtam)
600 ml víz
Tölteléknek: sonka, bacon és krémsajt
Elkészítése
a palacsintatésztát bekevertem a szokott módon, majd teflonban kisütöttem őket.
Egy darab palacsintára egy szelet sonkát, két szelet sült bacont és némi krémsajtot -nagyobbik gyermekünk növényi sajttal- tettem, majd hajtogattam és panini sütőnkbe rakosgattam őket. Bár teflonbevonatú, az első előtt vékonyan beolajoztam a sütőlapokat.
Míg sültek, meghámoztam és vastagabb szeletekre vagdostam az almákat. Miután elkészültek a palacsinták, az almaszeleteket is meggrilleztem.
Forrón tálaltam, az almákra egy teáskanálnyi mézet csurgattam.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek az üres palacsintákra
a kész palacsintáim súlya 889 gramm lett (231 gramm anyagveszteséggel kellett számolnom), ebben 1219 kalória, 47 gramm fehérje, 14 gramm zsír és 205 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 190 gramm) lett benne nekem.
Jó étvágyat!