Bevezető
Viszonylag régen írtam már heti menüs cikket, mert a munka és a család körüli teendők mellett szaladnak a napok. És bár hétről-hétre felfirkantom magamnak a határidőnaplómba a következő heti, aktuális menüt, mire odajutnék, hogy ezt Nektek is leírjam, már lassan a következő hetit kell tervezzem.
A héten írtam Nektek arról, hogy milyen nehézségekbe ütköztem az étkezés terén (ebben a posztban), s hogy ez mennyire megnehezíti a mindennapjaimat. Mindemellett eldöntöttem, hogy igyekszem figyelni a menük tervezésekor arra is, hogy egy adott étkezés tápanyagértékei úgymond egyensúlyban legyenek. Tehát, ha valami zsírban gazdag, akkor kevesebb legyen benne a szénhidrát és fordítva, ha az adott étel szénhidrátban gazdag, lehetőleg legyen zsírban szegény.
Bár eddig nem volt rám túlzottan jellemző, most már figyelem az ételek glikémiás indexét. Ugyan nem tudhatom, hogy egy adott étel „feldolgozásához” mekkora inzulinlöketre van szüksége a szervezetemnek, de hiszem, hogy amennyiben egy zömében fehér lisztes (s ezáltal rostban szegényebb) étel kerül a tányéromra, ami mellé sok fehérjét fogyasztok és ezáltal alacsonyabb lesz a glikémiás indexe, azzal nagy bajt nem okozhatok.
Tizenegyedik heti menü
Hétfő
Rántott camembert és rántott hagymakarika friss salátával
Kedd
Sült tarja tejszínes-zöldséges szósszal basmati rizzsel
Szerda
Tejszínes cukkinipörkölt durum tésztával
Csütörtök
Joghurtos zöldbabfőzelék növényi fasírttal és főtt tojással
Péntek
Sertéspörkölt teljes kiőrlésű nokedlivel savanyúsággal
Szombat
Töltött paprika
Vasárnap
Korábbi heti menük
A korábbi menütervek IDE KATTINTVA elérhetőek.
Hírlevél
Tarts velem a hírleveleimben is! Az adatvédelmi tájékoztatót ide kattintva tudod elolvasni!