vegan_karfiolleves
Húsmentes ételek Levesek Vegán receptek

Karfiolkrémleves sajttal és pirított hagymával

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

DSCF8505

Már van a honlapon egy karfiolleves, de valamelyik nap a Kolléganőm karfiolkrémelvest hozott, amit sajttal szórt meg, ráadásul elmesélte, hogy a Leányzójuk még pirított hagyma ötletét is felvetette a leves kapcsán. Annyira jól nézett ki, hogy muszáj volt elkészítenem és hatalmas sikere volt nálunk is!

Nincs hozzáadva semmilyen tej (a sajt a tetején természetesen elhagyható vagy cserélhető), tehát tejfehérjementes, nincs benne glutén (ha a bolti pirított hagymát kihagyjuk vagy magunk készítjük el) és természetesen cukormentes.

Untitled design 2 1

Hozzávalók: 

20 ml zsiradék (nálam extra szűz olívaolaj)

1 közepes fej vöröshagyma (pucolt súlya 60 gramm)

1000 gramm karfiol

200 gramm sárgarépa (pucolt súly)

2500 ml víz

Fűszerek: 15 gramm só, 1 teáskanál szerecsendió, ½ teáskanál fekete bors, 1 nagy csipet négyszeres erejű édesítőszer, 1 evőkanál petrezselyem

Feltétnek reszelt sajt és pirított hagyma

Elkészítése: a hagymát üvegesre pároltam az olajon, majd rátettem a rózsáira szedett, megtisztított karfiolt (természetesen fagyasztott is megfelel). Hozzáadtam a megpucolt, felvágott sárgarépát, majd felöntöttem vízzel. Fedő alatt teljesen puhára főztem nagyjából 30-40 perc alatt.

Botmixer segítségével eldolgoztam.

Majd hozzáadtam a sót, szerecsendiót, borsot és édesítőszert. Hagytam, hogy még egy utolsót forrjon, majd mikor levettem a tűzről hozzáadtam a petrezselymet is. Reszelt sajttal és pirított hagymával tálaltam.

Ha házilag, otthon készítenéd el a pirított hagymát: a hagymát apróbb darabokra kell vágni, majd alaposan meg kell forgatni lisztben. Ha gluténmentesen szeretném elkészíteni, akkor én teljes kiőrlésű barna rizslisztet választanék, míg ha nem gond a glutén, akkor teljes kiőrlésű búza-, vagy teljes kiőrlésű tönköly búzalisztet. Miután mindenhol, alaposan befedte a liszt a hagymadarabokat, forró olajban ki kell sütni.

A sajtot pedig növényi (mondjuk Violife) sajttal helyettesíteném. 


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek feltét nélkül: a kész levesem súlya kereken 2800 gramm lett, ebben 574 kalória, 27 gramm fehérje, 23 gramm zsír és 61 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva is) lett.

DSCF8503

Köszönet az ötletért a Kolleginának!

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: