Bevezető
Gluténmentesen készült, de ha valaki szeretné, természetesen elkészítheti egyéb liszttel is, azonban elképzelhető, hogy más lesz a folyadék mennyisége, amit a tészta megkíván.
Imádom a sajtokat, a gyengéimnek is mondhatnám a különböző penészes különlegességeket.
Ez egy gorgonzolás-baconös változat. A lenti adagból nekem tíz darab sült ki. Rém egyszerű muffin, csak össze kell keverni az alapanyagokat, kiporciózni és sütni.
Hozzávalók
100 gramm barna rizsliszt
45 gramm zabpehely
5 gramm bambuszrost liszt
5 gramm útifű maghéj
60 gramm kockázott bacon
50 gramm gorgonzola
10 ml olaj (nálam repce)
4 gramm sütőpor
5 gramm só (de függ a bacon sósságától természetesen)
200 ml víz
Elkészítése
a liszteket (+zabpelyhet) és az útifű maghéjat kimértem, majd hozzáadtam a sütőport és a sót. Rámértem az olajat. A gorgonzolát apró darabokra „téptem”, majd a kockázott bacont is beletettem a tálamba. Alaposan összekevertem, majd hozzáöntöttem az olajat és a vizet.
Szilikonos muffin formáimba adagoltam a tésztát és előmelegített, 170°C-os sütőbe toltam őket, ahol 20 percet töltöttek, míg pirosasra sült a tetejük.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
a kész muffinok súlya 430 gramm lett, ebben 1010 kalória, 30 gramm fehérje, 50 gramm zsír és 104 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva is ennyi) lett benne nekem.
Jó étvágyat!