Muffinok Sütemények

Baconös-gorgonzolás muffin

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

DSCF7668

Végre, ismét egy sós sütemény! – mondta szerintem gondolataiban a Férjem.

Gluténmentesen készült, de ha valaki szeretné, természetesen elkészítheti egyéb liszttel is, azonban elképzelhető, hogy más lesz a folyadék mennyisége, amit a tészta megkíván.

Imádom a sajtokat, a gyengéimnek is mondhatnám a különböző penészes különlegességeket. Kevés finomabb dolgot tudok elképzelni egy frissen sült bagettnél, amihez számos sajt társul, egy kisebb fürt szőlő kíséretében.

De ne kalandozzak el annyira! Visszakanyarodva a mai muffinhoz, ez egy gorgonzolás-baconös változat. A lenti adagból nekem tíz darab sült ki. Rém egyszerű muffin, csak össze kell keverni az alapanyagokat, kiporciózni és sütni. 

Hozzávalók:

100 gramm barna rizsliszt

45 gramm zabpehely

5 gramm bambuszrost liszt

5 gramm útifű maghéj

60 gramm kockázott bacon

50 gramm gorgonzola

10 ml olaj (nálam repce)

4 gramm sütőpor

5 gramm só (de függ a bacon sósságától természetesen)

200 ml víz

Elkészítése: a liszteket (+zabpelyhet) és az útifű maghéjat kimértem, majd hozzáadtam a sütőport és a sót. Rámértem az olajat. A gorgonzolát apró darabokra „téptem”, majd a kockázott bacont is beletettem a tálamba. Alaposan összekevertem, majd hozzáöntöttem az olajat és a vizet.

Szilikonos muffin formáimba adagoltam a tésztát és előmelegített, 170°C-os sütőbe tolta őket, ahol 20 percet töltöttek, míg pirosasra sült a tetejük.

Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek: a kész muffinok súlya 430 gramm lett, ebben 1010 kalória, 30 gramm fehérje, 50 gramm zsír és 104 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva is ennyi) lett benne nekem.

Jó étvágyat!

DSCF7670

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: