Húsos ételek

Pácolt combok mogyoróburgonyával, paradicsomsalátával

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

DSCF8143

Nagyon szeretek pácolt húsokkal dolgozni, mert „szakaszosan” lehet őket elkészíteni. Gyerekek mellett nekem nagyon fontos, hogy finomat és az esetek többségében gyorsan elkészíthető ételeket tudjak az asztalra tenni. Meglátásom szerint ez is ilyen. Előző este 20 perc, másnap szintén ennyi időráfordítást igényelnek a legtöbbször. 

A lenti recept valójában egy nagyon egyszerű, mondhatni hagyományos étel. Amiért most mégis megosztom ezt Veletek az a pác, amiben álltak a csirkecombok.

Hozzávalók a páchoz:

150 gramm cukormentes ketchup

50 gramm mustár

10 gramm négyszeres erejű édesítőszer

½ evőkanál bazsalikom

¼ teáskanál bors

1 evőkanál petrezselyem

3 gramm só

20 ml olaj (nálam repce)

 

1400 gramm csirkecomb

180 gramm vöröshagyma (pucolt súly)

1 kg mogyoróburgonya

opcionális: gyümölcsök 

 

Hozzávalók a paradicsomsalátához:

450 ml hideg víz

25 ml fokhagymás ecet

20 gramm négyszeres erejű édesítőszer

250 gramm paradicsom

40 gramm vöröshagyma

10 gramm fokhagyma

3 csipet só

Elkészítése: az elkészítést megelőző este megtisztítottam a csirkecombokat, majd összeállítottam a pácot. Rákanalaztam és alaposan beleforgattam a húsokat. Lefedtem és hűtőszekrénybe tettem őket egy éjszakára.

Még ezen az estén elkészítettem a paradicsomsalátát is: a hideg vízbe kimértem az ecetet, az édesítőszert, a sót. Nagyon vékonyra felkarikáztam a vöröshaFotoJet 2gymát, illetve a paradicsomokat is. A fokhagymát megtisztítottam és negyedelve a salátához adtam. Lefedve szintén hűtőbe tettem a másnapi fogyasztásig.

Másnap tepsibe rakosgattam a combokat és fóliával lefedve 40 percig 180°C-on sütöttem őket légkeverésen, majd a fóliát levéve rárakosgattam a gyümölcsöket és további 20 percig sütőbe toltam. Imádom a sült gyümölcsöket, leírhatatlanul finomnak találom sülve a  banánt, az őszibarackot és az almát. Ha nem idegenkedtek tőle, és eddig nem tettétek, próbáljátok ki!

DSCF8142

Közben a sütési idő letelte előtt 25 perccel a mogyoróburgonyákat is betettem a husik mellék. A hűtőben pihent salátával tálaltam.


A combokkal kapcsolatosan sajnos nem tudok most tápanyagértékekkel szolgálni Nektek, ugyanis elfelejtettem lemérni, s ez már csak akkor jutott eszembe, amikor kiporcióztam a tányérokra.

Mogyoróburgonya irányadó tápanyagértékei: én mirelit termék után nyúltam, amely esetében a megsült súly 930 gramm lett, amiben nekem 1680 kalória, 20 gramm fehérje, 65 gramm zsír és 235 gramm szénhidrát lett.

A paradicsomsaláta kész súlya 795 gramm lett, ebben nekem 93 kalória, 4 gramm fehérje, 1 gramm zsír és 17 gramm szénhidrát lett.

Jó étvágyat!

 

 

 

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: