Körülbelül kettő hete vásároltunk egy szuper fagylaltkészítő gépet és ez kifejezetten a férjem vágya volt -persze nem ellenkeztem :)-. Ugyanis ha kikeverem a hozzávalókat, formába öntöm és fagyasztóba teszem, akkor bizony “kristályos” lesz a fagylaltunk -időközönként át kell keverni a fagyasztóból kivéve-. Ha viszont van egy ilyen gépünk ez elkerülhető és hasonló élményben lehet részünk, mint a cukrászdában/fagylaltozóban. Arról ugye nem is beszélve, hogy a hozzávalókról mi, készítők döntünk.
Hozzávalók
380 gramm cukormentes habtejszín
120 gramm natúr joghurt – zsírban szegényebb-
50 gramm cukormentes tejcsokoládé -cukormentes-
20 gramm holland kakaópor – kakaóport itt találsz –
20 gramm négyszeres erejű természetes édesítő -vagy 80 grammnak megfelelő egyéb édesítő- édesítőszert itt találsz –
30 gramm kókuszreszelék
Elkészítése
a fenti összes hozzávalót alaposan elkeverem egy tálban -a csokoládét megolvasztva öntöttem a tejszínhez-. Ezt a “masszát” betettem 25-30 percre a mélyhűtőbe. A már “lefagyott” fagylaltkészítő táljába öntöttem és a gép végezte is a dolgát. A mi gépünknek ehhez a mennyiséghez 35 percre volt szüksége:
Ekkor még elég krémes állagú, de már igen hideg. Ilyenkor mi még be szoktuk tenni a fagyasztóba hogy jobban lehűljön. Így körülbelül másfél óra alatt picivel több mint 600 gramm házi fagylaltunk lett, cukormentesen a bolti ár töredékéért.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
Ami a számokat illeti a fenti hozzávalókból nekünk 611 gramm kész fagylaltunk lett. Ez összesen 1668 kalóriát és 32 gramm szénhidrátot jelent -a diétám szabályai alapján, ha valaki a teljes szénhidrát mennyiséget szeretné tudni, nem titok 55 gramm-.
Jó étvágyat!
[…] Tejcsokoládés kókuszos fagylalt […]