tárkonyos_csirkeragu_leves
Levesek

Tejszínes-tárkonyos csirkeleves

Hozzávalók

250 gramm kelbimbó

750 gramm zöldségkeverék –ez esetben én Jégkertet használtam-

1 db közepes vöröshagyma –nálam pontosan 95 gramm-

10 ml extra szűz olívaolaj –vagy egyéb más zsiradék-

500 gramm tisztított csirkemell

200 ml 10%-os főzőtejszín

30 gramm teljes kiőrlésű liszt vagy tápióka keményítő

8 gramm szárított tárkony + ízlés szerint só + nálam néhány csipet őrölt kömény, fehér bors, egy nagy csipet négyszeres erejű édesítőszer

2000 ml víz

Elkészítése

a zsiradékra öntöttem a kimért zöldségeket (kelbimbó, zöldségkeverék, egyben hagyva a hagymát) és fedő alatt kis tűz fölött pároltam, amíg csíkokra vágtam a csirkemellet.

Majd rátettem a felcsíkozott csirkemellet is felöntöttem vízzel.

Fedő alatt megfőztem a húst és a zöldségeket. Leszedtem a keletkező habot a tetejéről.

Amikor már minden megpuhult, a tejszínt kikevertem a kimért liszttel. Hozzámertem több merőkanál forró levest, csomómentesre kevertem, utána hozzáöntöttem a lábosban lévő leveshez. Még egy utolsót hagytam gyöngyözni mielőtt elzártam a tüzet alatta. Befűszereztem.

Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

A kész levesem súlya 3742 gramm lett, ebben nekem 2044 kalória, 169 gramm fehérje, 120 gramm szénhidrát (szénhidrátdiéta szabályai szerint 107 gramm) és 89 gramm zsír lett.

Jó étvágyat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: