tárkonyos_csirkeragu_leves
Levesek

Tejszínes-tárkonyos csirkeleves

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

Hozzávalók

250 gramm kelbimbó

750 gramm zöldségkeverék –ez esetben én Jégkertet használtam-

1 db közepes vöröshagyma –nálam pontosan 95 gramm-

10 ml extra szűz olívaolaj –vagy egyéb más zsiradék-

500 gramm tisztított csirkemell

200 ml 10%-os főzőtejszín

30 gramm teljes kiőrlésű liszt vagy tápióka keményítő

8 gramm szárított tárkony + ízlés szerint só + nálam néhány csipet őrölt kömény, fehér bors, egy nagy csipet négyszeres erejű édesítőszer

2000 ml víz

Elkészítése

a zsiradékra öntöttem a kimért zöldségeket (kelbimbó, zöldségkeverék, egyben hagyva a hagymát) és fedő alatt kis tűz fölött pároltam, amíg csíkokra vágtam a csirkemellet.

Majd rátettem a felcsíkozott csirkemellet is felöntöttem vízzel.

Fedő alatt megfőztem a húst és a zöldségeket. Leszedtem a keletkező habot a tetejéről.

Amikor már minden megpuhult, a tejszínt kikevertem a kimért liszttel. Hozzámertem több merőkanál forró levest, csomómentesre kevertem, utána hozzáöntöttem a lábosban lévő leveshez. Még egy utolsót hagytam gyöngyözni mielőtt elzártam a tüzet alatta. Befűszereztem.

Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

A kész levesem súlya 3742 gramm lett, ebben nekem 2044 kalória, 169 gramm fehérje, 120 gramm szénhidrát (szénhidrátdiéta szabályai szerint 107 gramm) és 89 gramm zsír lett.

Jó étvágyat!

 

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: