Bevezető
Szerintem egy gyors sütemény a következő, amely ráadásul még a gyerekek kedvence is (lesz) és természetesen szénhidrátot számolva a cukorbetegek is fogyaszthatják! Tehát a finomított cukrot mellőztem és zömében lassú felszívódású lisztet használtam fel az elkészítésénél, de így is nagyon finom lett, annyira, hogy következőnek kettő adaggal fogok sütni!
Hozzávalók
56 gramm teljes kiőrlésű liszt
24 gramm finomliszt
10 gramm bambuszrostliszt –ha nincs otthon, akkor helyette teljes kiőrlésű lisztet használjunk, én állagjavítás miatt tettem bele-
25 gramm kakaópor
5 darab tojás –nálam 290 gramm-
6 gramm sütőpor
25 gramm négyszeres erejű természetes édesítőszer –vagy 10 dkg kristálycukornak megfelelő egyéb édesítőszer-
A krémhez:
40 gramm vaníliaízű pudingpor – az eredeti receptben tejszínízű volt, de elfelejtettem venni-
200 ml 1,5%-os tehéntej
20 gramm négyszeres erejű természetes édesítőszer –vagy 80 gramm kristálycukornak megfelelő egyéb édesítőszer-
120 gramm natúr vajkrém –az eredeti receptben mascarpone szerepelt, szerintem a natúr vajkrémmel is ugyanolyan ízvilág érhető el és pénztárcakímélőbb, de ha akad mascarpone azzal is finom lesz természetesen-
Elkészítése
a liszteket kimértem és átszitáltam, majd ráöntöttem a sütőport, az édesítőszert, a tojásokat –nem kell szétválasztani!- és a kakaóport. Alaposan elkevertem, míg csomómentes masszát kaptam.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe (15×32 cm-es) öntöttem és körülbelül –de az idő sütő teljesítményétől is függ természetesen- 10 perc alatt nagy láng fölött megsütöttem. Tűpróbával érdemes ellenőrizni, mielőtt kivesszük! Konyharuhára borítottam a frissen sült tésztát, és míg hűlt elkészítettem a krémet.
Megfőztem a pudingot 2 dl tejjel, majd hozzáadtam a natúr vajkrémet és az édesítőszert. Gyors mozdulatokkal csomómentesre kevertem ki. A már kihűlt tésztát kettévágtam és a tészta egyik felére halmoztam a krémet. Igyekeztem egyenletesen elosztani. Tetszőleges nagyságúra szeleteltem. Ha van rá mód, akkor érdemes pár órára hűtőbe tenni tálalás, fogyasztás előtt!
Ha valaki szeretné elkerülni a pudingport a magas szénhidráttartalom miatt, akkor javaslom Szafi vaníliás pudingporát, lényeges csökkenthető vele a felszívódó szénhidrát mennyisége!
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
Krémmel együtt az egész Kinder tejszelet súlya nekem 700 gramm lett. Ebben 1276 kalória, 61,5 gramm fehérje, 65,5 gramm zsír és 108 gramm (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 95,9 gramm) szénhidrát lett benne.
Az eredeti recept ide kattintva érhető el, köszönet érte!