Húsos ételek

Darált húsos pite, párolt zöldségekkel

DSCF7826

Tej-, és tojásmentes főétel, hozzáadott cukormentes és természetesen teljes kiőrlésű lisztet tartalmazó pitébe burkoltam a darált húsos tölteléket. Én, ez esetben csak kukoricát adtam a húshoz, de a későbbiek során minden bizonnyal ki fogok próbálni más verziókat is. Például paradicsomos-húsos-sajtos vagy baconos-csirkés változatokat is.

Hozzávalók

Elkészítése: az olajon üvegesre pároltam az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd rátettem a darált húst. Hozzáadtam a fűszereket, majd a kukoricát és készre főztem. Én nem adtam hozzá extra folyadékot.

Míg főtt a hús, addig elkészítettem a pite tésztáját. Kimértem a liszteket és 5 gramm zabkorpát, majd a kemény (most 70 %-os zsírtartalmú margarint használtam) margarint és alaposan elmorzsoltam/dolgoztam a lisztekkel. Majd hozzáadtam a sót, a sütőport és a vízzel, egy könnyű állagú tésztát gyúrtam.

Én egy 28 centiméter átmérőjű pitesütő formát használtam. Amennyiben nem teflonbevonatú vagy szilikonos a formánk, érdemes valamilyen zsiradékkal kikenni vékonyan, mielőtt tésztánkat belehelyeznénk.

Tehát tésztámat két részre osztottam. A nagyobbik súlyú tésztát nyújtottam alsó rétegnek, a kisebbiket felsőnek. Az alsó tésztalapot megszórtam a maradék zabkorpával, majd ráöntöttem a húsos tölteléket, végül pedig ráhelyeztem a felső lapot is. Megszurkáltam, hogy a sütés közben keletkező gőz távozni tudjon, majd előmelegített, 180°C-os sütőbe toltam és 30 perc alatt barnára sütöttem.

Párolt zöldségekkel tálaltam.


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek: a kész pitém súlya 1280 gramm lett (239 gramm anyagveszteséggel számolhattam), ebben nekem 3984 kalória, 135 gramm fehérje, 240 gramm zsír és 321 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 308 gramm) lett.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy