Húsos ételek

Tejszínes-avokádós csirkemell

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

DSCF8989

Hozzávalók:

1 kg csirkemell

130 gramm tejföl (12%-os)

1 darab avokádó (90 gramm)

250 ml főzőtejszín (10%-os)

10 gramm keményítő (nálam tápióka)

Fűszerek: ízlés szerint só (nálam 8 gramm), ½ teáskanál fehér bors, 3 gramm négyszeres erejű édesítőszer, 1 evőkanál tárkony, 20 gramm mustár, 1 teáskanál őrölt kömény

Köretnek: nálunk steak burgonya

50 gramm sajt a tetejére

newproject 1 original

Elkészítése: végtelenül egyszerű és gyors. A csirkemellet vékony szeletekre vágtam. A tejfölt, a tejszínt, és a mustárt alaposan kikevertem, majd hozzáadtam a jól összenyomkodott avokádót. Majd befűszereztem a szószt. A csirkemelleket jénaiba rakosgattam, majd ráöntöttem az alapot, megszórtam reszelt sajttal és forró sütőbe (200°C) toltam, ahol 30 perc alatt aranybarnára sült. A steak burgonyát megspricceltem olajjal és szintén sütőben sütöttem. 

Egy percig se aggódjunk, hogy sok levet ereszt esetleg a csirkemell, egyrészt mert ha mondjuk basmati rizzsel tálaljuk, akkor ez még jól is jöhet, másrészt ha marad másnapra, akkor azt fogjuk tapasztalni, hogy teljesen besűrűsödik. 

DSCF8990


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek (köret nélkül): a kész ételem súlya 1257 gramm lett, ebben nekem 2099 kalória, 255 gramm fehérje, 96 gramm zsír és 39 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 16 gramm) lett. 

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: