egyszeru-teljes-kiorlesu-kenyer.
Kenyerek és cipók Pékáruk

Egyszerű, teljes kiőrlésű kenyér

  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

Hozzávalók

350 gramm teljes kiőrlésű liszt

150 gramm finomliszt

20 gramm búzasikér

20 ml extra szűz olívaolaj

10 gramm só

20 gramm chia mag (csak a tetejére)

25 gramm friss élesztő

2 ek. búzakorpa -15 gramm-

300 ml langyos víz

Elkészítése

Minden hozzávalót alaposan bedagasztottam (kivéve a chiát). Természetes a chia mag cserélhető, vagy akár el is hagyható. Ha szeretnénk magvas kenyeret, bátran szórjunk a tésztájába egy evőlanálnyit. Körülbelül 10 perc dagasztás után egy jól gyúrható, nem ragadós tésztát kaptam. Ügyeljünk rá, hogy az élesztő és a sót ne érintkezzen közvetlenül a dagasztás előtt.

 

DSCF8463
40 perc kelesztés után

Megformáztam és a tetejét megszórtam a chia maggal. A jénai fedőjét rátéve további 20 percet hagytam pihenni, mielőtt sütőbe toltam volna.

Majd hideg sütőbe tettem, és 180°C-on 30 perc alatt készre sütöttem fedő nélkül. (ez a sütési idő módosulhat a sütő teljesítményétől függően):

DSCF8469

 

Irányadó/hozzávetőleges tápanyagértékek

a kész kenyerem súlya 875 gramm lett, ebben nekem 2032 kalória, 72 gramm fehérje, 35 gramm zsír és 333 gramm szénhidrát lett benne (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 318 gramm).

Jó étvágyat!

 

 

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

2 Hozzászólás

    1. Elnézést, valóban a recept leírásomból nem egyértelmű, belekevertem a 20 grammot, a tetejét meg csak a kereszt alakzatba megszórtam külön. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: