Egyszerű, gyors és finom!
Hozzávalók:
20 gramm növényi zsiradék
20 gramm fokhagyma
30 gramm vöröshagyma
330 gramm brokkoli
1600 ml víz
fűszerek (nálam: vegeta (cm.), himalájai só, fehér bors, szerecsendió)
200 ml főzőtejszín
40 gramm teljes kiőrlésű liszt (ha gluténmentesen szeretnénk elkészíteni gluténmentes liszt, pl.:hajdinaliszt)
Elkészítés: Az olvasztott kókuszolajon megpároltam a vöröshagymát és a fokhagymát. Rádobtam a rózsáira szedett, megmosott brokkolit, majd felöntöttem vízzel. Befűszereztem. Mikor megpuhult a brokkoli, turmixkehelybe mertem a levest majd a visszaöntöttem a lábosba. A főzőtejszínt elkevertem a teljes kiőrlésű liszttel, mertem hozzá a forró levesből, majd a leveshez öntöttem. Egy utolsót forraltam rajta kevergetés közben. Én azért adtam hozzá még lisztet, mert jó sűrűn szeretem a krémleveseket. A tetejére én saját készítésű pirított kenyérkockákat tettem.
Ami a számokat illeti: a kész levesem 2050 gramm lett, ebben 687 kalória, 22 gramm fehérje, 41,6 gramm zsír és 61,1 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 52,5 gramm – a brokkolira is számoltam szénhidrátot így). Ezek az adatok csak tájékoztató jellegűek!
Ezt a levest elkészítettem úgy is, hogy 1700 ml vízzel öntöttem fel, 250 ml 10%-os főzőtejszínt használtam, melyhez 60 gramm teljes kiőrlésű barna rizslisztet adtam. Így gluténmentes levesünk lett. A tetejére reszelt sajtot szórtam:
Jó étvágyat!