•  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

Egyszerű, gyors és finom! 

Hozzávalók:

20 gramm növényi zsiradék

20 gramm fokhagyma

30 gramm vöröshagyma

330 gramm brokkoli

1600 ml víz

fűszerek (nálam: vegeta (cm.), himalájai só, fehér bors, szerecsendió)

200 ml főzőtejszín

40 gramm teljes kiőrlésű liszt (ha gluténmentesen szeretnénk elkészíteni gluténmentes liszt, pl.:hajdinaliszt)

Elkészítés: Az olvasztott kókuszolajon megpároltam a vöröshagymát és a fokhagymát. Rádobtam a rózsáira szedett, megmosott brokkolit, majd felöntöttem vízzel. Befűszereztem. Mikor megpuhult a brokkoli, turmixkehelybe mertem a levest majd a visszaöntöttem a lábosba. A főzőtejszínt elkevertem a teljes kiőrlésű liszttel, mertem hozzá a forró levesből, majd a leveshez öntöttem. Egy utolsót forraltam rajta kevergetés közben. Én azért adtam hozzá még lisztet, mert jó sűrűn szeretem a krémleveseket. A tetejére én saját készítésű pirított kenyérkockákat tettem. 

DSCF9473


Ami a számokat illeti: a kész levesem 2050 gramm lett, ebben 687 kalória, 22 gramm fehérje, 41,6 gramm zsír és 61,1 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 52,5 gramm – a brokkolira is számoltam szénhidrátot így). Ezek az adatok csak tájékoztató jellegűek!

Ezt a levest elkészítettem úgy is, hogy 1700 ml vízzel öntöttem fel, 250 ml 10%-os főzőtejszínt használtam, melyhez 60 gramm teljes kiőrlésű barna rizslisztet adtam. Így gluténmentes levesünk lett. A tetejére reszelt sajtot szórtam:

DSCF8677

Jó étvágyat!

 

 

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: