karalabefozelek-finomat-maskepp
Főzelékek

Karalábéfőzelék sült virslivel

Bevezető

„Hámozva nyersen és főve egyaránt fogyasztható,nagy víztartalmú (92%), sovány, minimális zsírt és fehérjét (2%) tartalmazó, csekély energiatartalmú táplálék. Mindössze 24 kcal, 102 kJ van 100 grammban. ” – írja a HáziPatika oldalán Máriáss Márta.

Én gluténmentesen készítettem, de akinek ez nem fontos az elkészítésénél, természetesen használhat gluténtartalmú lisztet helyette. Sült virslivel tálaltam, de ez is teljesen variálható opció, el tudom képzelni növényi fasírttal is.

 

Hozzávalók

10 ml zsiradék (nálam napraforgóolaj)

1 kisebb fej vöröshagyma (50 gramm pucolva)

3 darab karalábé (630 gramm tisztított súlya)

250 ml főzőtejszín 10%-os

6 dl víz

25 gramm tápióka keményítő

10 gramm só

1 csapott teáskanál őrölt kömény

1 nagy csipet négyszeres erejű édesítőszer

1 csapott evőkanál petrezselyem

Elkészítése

az apróra vágott vöröshagymát a zsiradékon üvegesre pároltam, majd ráöntöttem a szintén apró kockákra vágott karalábét. Felöntöttem 6 dl vízzel és fedő alatt teljesen puhára főztem a karalábékockákat. Mikor megpuhultak, elkevertem csomómentesre a főzőtejszínt a tápióka keményítővel és hozzáöntöttem a karalábékhoz. Ezek után már csak 2-3 percig főztem a főzeléket, majd elzártam alatta a gázt és megsütöttem a virsliket.

Melegen tálaltam.

FotoJet


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

a kész főzelékem súlya 1411 gramm lett, ebben nekem 778 kalória, 23 gramm fehérje, 39 gramm zsír és 84 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 70 gramm) lett.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: