komeny-fuszerkisokos-finomat-maskepp.jpg
Alapanyagok Fűszerek

Finocchio a tejszaporító

Bevezető

ÉDESKÖMÉNY

  • Ismert még bécsi kapor, fönigli és finocchio neveken is.
  • Megkülönböztetünk közönséges édesköményt, fűszer édesköményt, római édesköményt, olasz édesköményt és gumós édesköményt is.
  • A kömény magjának illata az ánizs illatára hasonlít.
  • A római édeskömény az abszint egyik fő ízesítő anyaga. – a wikipedia szerint.
  • Íze édeskés, mégis kissé csípős utóízt hagy szánkban.

Ételek, amelyekhez illik

    • főzelékekhez
    • salátákhoz
    • halételekhez
    • szószokhoz
    • teasüteményekbe és
    • likőrökbe is beletehetjük.

Szerepe a népgyógyászatban

    • emésztést serkentő
    • étvágyjavító
    • szélhajtó
    • görcsoldó
    • vizelethajtó és
    • tejszaporító hatást tulajdonítanak neki.

finocchio

Fűszerkisokos sorozat

A fűszerkisokos további részei, ide kattintva olvashatóak.

Felhasznált irodalom: itt. A képekért köszönet a pixabay.com fotósainak.  Borítóképért köszönet: furkanfdemir fotója a Pexels oldaláról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: