Bevezető
ÉDESKÖMÉNY
- Ismert még bécsi kapor, fönigli és finocchio neveken is.
- Megkülönböztetünk közönséges édesköményt, fűszer édesköményt, római édesköményt, olasz édesköményt és gumós édesköményt is.
- A kömény magjának illata az ánizs illatára hasonlít.
- A római édeskömény az abszint egyik fő ízesítő anyaga. – a wikipedia szerint.
- Íze édeskés, mégis kissé csípős utóízt hagy szánkban.
Ételek, amelyekhez illik
-
- főzelékekhez
- salátákhoz
- halételekhez
- szószokhoz
- teasüteményekbe és
- likőrökbe is beletehetjük.
Szerepe a népgyógyászatban
-
- emésztést serkentő
- étvágyjavító
- szélhajtó
- görcsoldó
- vizelethajtó és
- tejszaporító hatást tulajdonítanak neki.
Fűszerkisokos sorozat
A fűszerkisokos további részei, ide kattintva olvashatóak.
Felhasznált irodalom: itt. A képekért köszönet a pixabay.com fotósainak. Borítóképért köszönet: furkanfdemir fotója a Pexels oldaláról