Ezt a receptet is a Sváb ételek című könyv (az eredeti recept a könyvben megtalálható) ihlette. Fehérjében gazdag, húsmentes étel, ovo-lakto vegetáriánusok is fogyaszthatják. Könnyű étel és nagyon gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók
15 ml zsiradék (nálam repceolaj)
140 gramm vöröshagyma (pucolt súly)
430 gramm gomba (csiperke-tisztított súly)
6 gramm só
1 teáskanál őrölt kömény
1 nagy csipet őrölt szerecsendió
1 teáskanál rozmaring
1 evőkanál petrezselyem
2 darab M-es méretű tojás
100 gramm apró szemű zabpehely – zabpehely ITT–
20 gramm zabkorpa
Zsiradék a sütéshez (nálam 150 ml napraforgóolaj, amiből 30 ml vett fel az egész sütés során)
Elkészítése
a gombákat alaposan megmostam és vékony szeletekre vágtam. A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároltam az olajon, majd rátettem a gombaszeleteket is. A fenti fűszerekkel megszórtam. Addig pároltam a gombákat, amíg a kieresztett víz el nem párolgott róla.
Megvártam, míg langyosra hűlt, majd ráütöttem kettő darab tojást, hozzáadtam a zabkorpát és zabpelyhet is. Alaposan elkevertem és hagytam 20 percet pihenni.
Számomra tetszőleges nagyságúra formáztam és forró olajban kisütöttem, oldalanként nagyjából 1-1 percig sütöttem.
Zöldfűszeres joghurtöntettel és párolt zöldséges basmati rizzsel tálaltam.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
a kész fasírtjaim súlya 549 gramm lett, ebben 1185 kalória, 46 gramm fehérje, 68 gramm zsír és 101 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 69 gramm) lett benne nekem.
Jó étvágyat!