Teljesen szubjektív, de meglátásom szerint ez egy nagyon olcsó és igen finom étel. Emellett, gyorsan elkészíthető! Én ez esetben sült virslivel tálaltam, de el tudom képzelni sült csirkecombbal, grillezett csirkemellel, de fasírttal is megenném. Sőt, húsmentes napot tartva, valamilyen növényi alapú fasírttal is elfogyna nálunk!
Hozzávalók
750 gramm brokkoli (nyers súly)
1 evőkanál cukormentes ételízesítő –ételízesítő itt–
Ízlés szerint szerecsendió, petrezselyem, só és fehérbors
10 ml olaj (nálam extra szűz olívaolaj)
60 gramm vöröshagyma (pucolt súly)
200 ml főzőtejszín
60 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
Körülbelül 1 liter víz
Elkészítése
a kevés olajon megpároltam a kockára vágott vöröshagymát és a rózsáira szedett brokkoli fejeket is. Majd pár perc elteltével felöntöttem vízzel, éppen csak, hogy ellepje. Befűszereztem. Mikor a villám könnyen kijött a brokkolikból, egy botmixer segítségével alaposan eldolgoztam a zöldségdarabokat. Visszatettem a gázra, közben pedig kikevertem a tejszínt a liszttel csomómentesen. Átmertem a forró brokkolis alapból a tejszínhez, majd mikor az kellően átmelegedett, beleöntöttem az egészet a lábosba. Folyamatos kevergetés mellett a megfelelő sűrűségig főztem.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
a kész főzelékem súlya 1793 gramm lett, ebben 743 kcal, 39 gramm fehérje, 32 gramm zsír és 69 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 56 gramm szénhidrát) lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!
Jó étvágyat!