malnas mandulas fagyi
Fagylaltok

Málnás-mandulás fagylalt

DSCF9364

Több fagylaltról is került már fel recept a blogra, ide kattintva elérhetőek.

Akad közöttük kedvenc bőven, mint például:

Szamócafagylalt cukormentesen

vagy éppen a

Egyszerű csokoládéfagylalt, a gyermekek kedvence

Akinek nincs fagylaltkészítő gépe se keseredjen el, a kikeverés után a mélyhűtőből nagyjából 15-20 percenként elővéve, alaposan átkeverve (a jégkristályokat összetörve). Bár a gép kétségtelenül kényelmesebb megoldást nyújt, (sőt mostanság egyre jobban foglalkoztat a gondolat a kompresszoros fagylaltgép kapcsán), hasonló eredményt érhetünk el.

Persze azért ez nem olyan, mint a bolti, már ami az állagát illeti. Sokan tesznek a házi fagylaltokba (is) állagjavító alapanyagokat, mint például pektint, vagy a guargumit (tervezem, hogy beszerzek belőle én is).

Finomat másképp 2

Hozzávalók:

200 gramm málna (nálam fagyasztott)

195 ml habtejszín (cukormentes)

50 gramm őrölt mandula

5 ml frissen facsart citromlé

30 gramm négyszeres erejű édesítőszer (összesen)

150 ml 1,5%-os tehéntej

Elkészítése: a málnát megszórtam az édesítőszerrel, a citromlével, majd ráöntöttem a habtejszínt és a tehéntejet. Alaposan elkevertem, majd hozzáadtam az őrölt mandulát is. Elindítottam a gépet és az üstjébe öntöttem a fagylaltalapot. A mi gépünknek szüksége volt 40 percre, hogy krémesre hűtse, utána átkavartam egy spatulával és dobozba kanalaztam. 15 percre mélyhűtőbe tettem és utána gombóc szedővel kikanalaztam. Néhány szem málnával és szeletelt mandulával díszítettem.

Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek: a kész fagylalt súlya 635 gramm lett, ebben nekem 1028 kalória, 26 gramm fehérje, 90 gramm zsír és 59 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 48 gramm) lett.

Jó étvágyat!

DSCF9366