habcsók
Egyéb édességek Sütemények

Elronthatatlan habcsókos pohárkrém

Mivel elég sokat sütök, így sokszor marad meg tojásfehérje a hűtőben, és ezekből rendszerint habcsókot vagy pavlovát készítek. Akik már próbáltak cukormentesen habcsókot készíteni, azok tudják, hogy ez szinte lehetetlen. Sőt! Olyan, amilyen a cukros társa, a cukormentes soha sem lesz. Nem lesz kívül ropogós, belül lágy.  Én azért néha beadom a derekam és készítek egy amolyan cukormentes utánzatot, de a különbség nagyjából leírhatatlan.

dscf1875

No, ma még annyira sem sikerült, mint általában szokott. Nem készítettem képet milyen lett a végeredmény, de leírom: egy teljesen lapos, a ropógósság fogalmát nem ismerő, összeesett tojásfehérjék mutatták meg magukat a tepsiben. Én csak álltam, elkeseredetten és gondolkoztam mi legyen vele, csak nem dobom ki?! Hát így született meg a pohárkrém az elrontott habcsókokból 🙂

További desszertrecepteket ide kattintva olvashatsz.

Hozzávalók 1 kehelyre:

40 gramm megsült, elrontott habcsók

150 gramm már kikevert vaníliapuding (ez esetben Dia-wellness hidegen kikeverhető vaníliapuding volt, de bármilyen másikkal is biztosan szuper lesz!)

40 gramm frissen felvert tejszínhab, lehetőleg 30%-os zsírtartalmú (amit én 5 gramm négyszeres erejű, természetes édesítőszerrel édesítettem)

5 gramm karobpor vagy holland kakaópor

díszítésnek nálam kettő szem szőlő, és egy karika citromszelet, de természetesen ez más gyümölcs is lehet, sőt a szőlő nem kifejezetten vércukorbarát

Elkészítése: elkevertem a kimért és összetört habcsókot a pudinggal, majd a kehelybe töltöttem. Egy vékony réteg karobport szórtam rá, majd rákanalaztam a frissen felvert tejszínhabot és díszítésnek gyümölcsöt tettem rá.

cukormentes_habcsók_finomat_maskepp


Tápanyagértékek: a kész desszertem súlya 240 gramm lett, amiben 356 kalória, 20,4 gramm fehérje, 15,5 gramm zsír (az állati eredetű tejszínhab zsírtartalma dobta meg ennyire) és 33 gramm (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 26,2 gramm) szénhidrát lett benne nekem.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy