sult-fokhagymas-sertescomb
Húsos ételek

Fokhagymás főtt sertéscomb

Ma a Férjem főzött. Egy zsírban és szénhidrátban gazdag ételről van szó, nem tagadás, ez az étel hizlal! Mivel cserébe hihetetlenül finom,  mindenképpen aktív napra ajánlom kipróbálásra!

Nem is akármit, fokhagymás sült-főtt sertéscombot. Elmesélte, hogyan készítette:

1,7 kg sertéscombot nagy kockákra vágott, közben 250 gramm sertés zsírt felhevített, majd rátette a kockára vágott combokat.

Megvárta míg kérges lett a hús, majd hozzáadott 3 fej, körülbelül 24 gerezd fokhagymát, ízlés szerint borsot.

Majd annyi vízzel öntötte fel, hogy ellepje. Fedő alatt, kicsi lángon 2-2,5 órán keresztül főzte.

Amikor elkészült, kiszedte a húst, a szaft tetejéről leszedte a zsírt.

Az alapreceptjében ezt krumpligombóccal szokta csinálni, az inzulinrezisztencia miatt, miattam, ez most elmaradt. Bár kétségtelen, hogy ennyi zsír mellett, szerintem meg sem éreztem volna. Ebben a szaftban szokta megforgatni a már kifőtt gombócokat. Jelen esetben zsiradékmentesen kisütötte a burgonyát (sütőben), de ettük már barna és basmati rizzsel is.  Köszönet érte Neki 🙂

Jó étvágyat!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy