Egy újabb muffin recept következik, amely teljes kiőrlésű lisztet is tartalmaz, vegán, glutén-, és cukormentes.
Meglátásom szerint nagyon laktató, egyszerre nekem egy darab bőven elég volt belőle. Kakaós-kókuszos ízvilággal.
Hozzávalók 12 darabhoz
140 gramm teljes kiőrlésű barna rizsliszt
60 gramm rizsliszt
10 gramm bambuszrostliszt (elhagyható)
1 nagy csipet só
25 gramm négyszeres erejű édesítőszer
8 gramm sütőpor
10 gramm holland kakaópor
20 gramm kókuszreszelék
80 ml olaj (nálam most napraforgó)
200 ml cukormentes kókusztej
20 gramm étcsokoládé-csepp (opcionális: viszonylag magas kakaótartalom mellett, a hozzávalók között ebben található némi hozzáadott cukor, helyette használhatunk akár 70%-os étcsokoládét ami cukor-, tej-, és gluténmentes)
Elkészítése
a liszteket kimértem, hozzáadtam a sót, az édesítőszert, a sütőport. Alaposan elkevertem, majd rámértem a kakaóport, a kókuszreszeléket és az olajat. Végül ráöntöttem a kókusztejet és alaposan, csomómentesre kevertem. Formákba kanalaztam, majd előmelegített sütőben, 180°C-on 15 perc alatt készre sütöttem. Érdemes tűpróbát végezni, hiszen ez az idő a sütő teljesítményétől is függ.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
a kész muffinjaim súlya 512 gramm lett, 61 grammos anyagveszteséggel számolhattam. Ebben nekem 1751 kalória, 18 gramm fehérje, 105 gramm zsír és 180 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 155 gramm) lett.
Jó étvágyat!