vegan-muffin-cukormentes
Muffinok Vegán receptek

Ételallergiások, egyszerű muffinja

Egy újabb muffin recept következik, amely teljes kiőrlésű lisztet is tartalmaz, vegán, glutén-, és cukormentes.

Meglátásom szerint nagyon laktató, egyszerre nekem egy darab bőven elég volt belőle. Kakaós-kókuszos ízvilággal.

Hozzávalók 12 darabhoz

140 gramm teljes kiőrlésű barna rizsliszt

60 gramm rizsliszt

10 gramm bambuszrostliszt (elhagyható)

1 nagy csipet só

25 gramm négyszeres erejű édesítőszer

8 gramm sütőpor

10 gramm holland kakaópor

20 gramm kókuszreszelék

80 ml olaj (nálam most napraforgó)

200 ml cukormentes kókusztej

20 gramm étcsokoládé-csepp (opcionális: viszonylag magas kakaótartalom mellett, a hozzávalók között ebben található némi hozzáadott cukor, helyette használhatunk akár 70%-os étcsokoládét ami cukor-, tej-, és gluténmentes)

Untitled design 5

Elkészítése

a liszteket kimértem, hozzáadtam a sót, az édesítőszert, a sütőport. Alaposan elkevertem, majd rámértem a kakaóport, a kókuszreszeléket és az olajat. Végül ráöntöttem a kókusztejet és alaposan, csomómentesre kevertem. Formákba kanalaztam, majd előmelegített sütőben, 180°C-on 15 perc alatt készre sütöttem. Érdemes tűpróbát végezni, hiszen ez az idő a sütő teljesítményétől is függ.

csokis-muffin

Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

a kész muffinjaim súlya 512 gramm lett, 61 grammos anyagveszteséggel számolhattam. Ebben nekem 1751 kalória, 18 gramm fehérje, 105 gramm zsír és 180 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 155 gramm) lett.

Jó étvágyat!

DSCF8411

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy