mascarpone fagyi cukormentes
Fagylaltok Sütemények

Gyümölcsös-mascarponés fagyi mandulával bolondítva

  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5
(1)

gyümölcsös_mascarponés_fagylalt_cukormentes_finomat_másképp

Mondhatni évek óta készítem magunknak a fagylaltot itthon, s tényleg csak akkor kerül sor fagyizó látogatásra, ha nyaralunk vagy éppen úton vagyunk valahova s ránk tör a vágy egy gombóc fagyira. Szeretem, hogy kísérletezhetek, hogy szinte soha sem készül el kétszer ugyanaz a fagylalt a gépben, mert mindig újabb és újabb ötletek pattannak ki a fejemből, vagy a srácokéból. Így született meg ez a gyümölcsös-mascarponés fagyi mandulával recept is.

A lehetőségek tárháza végtelen, s bátorítalak Titeket is, hogy próbálgassátok az ötleteiteket, ha pedig van rá lehetőségetek, akkor szerezzetek be egy fagylaltkészítő gépet is.

Néhány héttel ezelőtt kérdés érkezett Emitől a blog Facebook oldalán, hogy nekünk milyen gépünk van itthon. Nincs ebben semmi titok, így szívesen leírom, megosztom Veletek itt is. A miénk nem éppen egy mai darab (Philips HR2303-es), már boltban nem is lehet kapni, ahogy nézegettem őket. Szóval, ezt a típust hiába is ajánlanám jó szívvel Számotokra, sajnos nem nyújt érdemben segítséget a választásban. De bízom benne, hogy néhány teszt átolvasása után sikerül megtalálnotok a számotokra legkedvezőbbet.

A gép kiválasztásánál érdemes szem előtt tartani, hogy amennyiben a kedvezőbb árfekvésű, de kivehető tartályos gépet vásárolnátok, akkor annak a mélyhűtőben helyet kell biztosítani míg a tartály átfagy, kellően lehűl. (A miénk is ilyen, s egy fél fakkot/rekeszt elfoglal)

Ha nincs gép -többször írtam korábban- akkor is készíthető fagylalt, de nagyjából 20-30 percenként bizony át kell keverni a fagylaltalapot, ami igen időigényes feladat.

Finomat Másképp...

A lenti mennyiségből nagyjából 15 gombóc fagyi jön ki (50 gramm/gombóc).

Hozzávalók

200 gramm mascarpone ∼ light ∼

200 gramm habtejszín ∼ cukormentes ∼

100 ml tej ∼ 1,5%-os zsírtartalmút használtam ∼

100 gramm áfonya

100 gramm málna

50 gramm őrölt mandula

1 evőkanál citromlé

25 gramm négyszeres erejű természetes édesítőszer

Elkészítése

kimértem a mascarponet, a habtejszínt és a tejet, majd alaposan eldolgoztam a masszát, hogy ne legyenek benne darabok. Miután homogén állagú lett, kimértem hozzá az áfonyát, a málnát és a mandulát is. Ráöntöttem az egy evőkanálnyi citromlevet.

Alaposan elkevertem. Bár a gyümölcsök fagyasztottak voltak, szerintem esélytelen, hogy ne törjenek össze.

A gépet elindítottam és a betöltőnyíláson át becsurgattam a fagylaltalapot.

Nagyjából 30 perc alatt elkészült a fagylalt és már tálalhattam is.

A Férjem hiányolta ∼ megjegyzem: mint mindenről 🙂 ∼ a felvert habtejszínt. De ez, már így önmagában is zsírbomba, szóval kizártnak tartottam, hogy még tejszín is kerüljön rá.

 gyümölcsös_mascarponés_fagylalt_cukormentes_finomat_másképp


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

a kész fagylaltom súlya 775 gramm lett, ebben nekem 1500 kalória, 34 gramm fehérje, 131 gramm zsír és 48 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 24 gramm) lett.

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 5 / 5. 1

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

%d bloggers like this: