Sajtos-spenótos-tészta-kolbászchipssel
Húsmentes ételek Húsos ételek

Sajtos-spenótos tészta kolbászchipssel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5
(1)

Sajtos-spenótos-tészta-kolbászchipssel

Könnyen és gyorsan elkészíthető egytálétel, rohanós hétköznapokra, húsos feltét nélkül ovo-lakto vegetáriánusoknak is. Miközben vacsoráztunk az jutott eszembe milyen jó lenne, ha lenne itthon egy kevés gorgonzola, amit kisebb-nagyobb darabokban a forró tészta tetejére vághatnék.

Untitled design 5

 

Hozzávalók

450 gramm spenót

4 gerezd fokhagyma

2 dl víz

250 ml főzőtejszín (10%-os)

30 gramm teljes kiőrlésű liszt

130 gramm reszelt sajt (nálam edami)

Fűszerek: ¼ teáskanál őrölt szerecsendió, ½ evőkanál bazsalikom, 8 gramm só (+a tészta főzővízéhez)

500 gramm szárazon mért, durum- színes fusilli

10 ml extra szűz olívaolaj

tetejére kolbász

Elkészítése

legelsőnek feltettem egy nagy lábos sós vizet forrni a tészta kifőzéséhez.

Majd a fagyasztott spenótot 2 dl víz társaságban szintén fel tettem főni, majd mikor kiolvadt hozzáadtam a zúzott fokhagymát. Mikor teljesen megfőtt, kimértem a főzőtejszínt és a lisztet, melyeket csomómentesre kevertem. Ráöntöttem a spenótra, majd befűszereztem szerecsendióval, bazsalikommal és sóval. Végül hozzáadtam a reszelt sajtot.

Közben a felforrt vízben kifőztem a tésztát. Leszűrtem és 1 evőkanálnyi extra szűz olívaolajjal meglocsoltam. Majd ráöntöttem a még szintén meleg sajtos-spenótot.

A kolbász a lehető legvékonyabbra felkarikáztam és egy teflon alapú serpenyőben alaposan lepirítottam mind a két oldalukat.

Sajtos-spenótos-tészta


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

a kész ételem súlya (kolbász nélkül) 2252 gramm lett, ebben nekem 2846 kalória, 130 gramm fehérje, 72 gramm zsír és 403 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 385 gramm) lett.

Jó étvágyat!

 

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 5 / 5. 1

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: