nagyon-csokis-muffin-cukormentes
Muffinok

Nagyon csokis muffin

 

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető muffin, de nem igazán nevezhetném alakbarát édességnek/süteménynek (tápanyagértékeknél majd láthatjátok), de annyi bizonyos, hogy legalább hozzáadott cukormentes és zömében teljes kiőrlésű liszttel készült.

Hozzávalók

140 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

60 gramm finomliszt

7 gramm sütőpor

25 gramm négyszeres erejű édesítőszer

50 gramm 70%-os étcsokoládé

25 gramm holland kakaópor

150 ml tehéntej (1,5%-os zsírtartalmút használtam)

1 evőkanál vanília aroma

60 ml olaj (nálam napraforgóolaj)

1 darab L-es méretű tojás

Díszítés:

25 gramm magas kakaótartalmú csokicsepp

néhány szem szeletelt mandula

Elkészítése

Bekapcsoltam a sütőt és 180°C-ra állítottam.

Kimértem a liszteket a sütőporral és az édesítőszerrel, majd rámértem a holland kakaóport is. Egy másik tálban összekevertem az olajat, a vanília aromát, a tejet, a tojást. Utána vízgőz felett felolvasztottam a csokoládét.

A száraz és a folyékony hozzávalókat összeöntöttem, majd rácsorgattam a híg csokoládét és alaposan elkevertem a masszát.

12 darab kerek formájú szilikonos muffin formát vettem elő és egyenlő adagokat kanalaztam beléjük. Tetejükre étcsokicseppet szórtam és darabonként kettő szem mandulaszelettel díszítettem. Sütőbe toltam és 25 perc alatt készre sültek.


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

a kész sütemény súlya 569 gramm lett, ebben nekem 1860 kalória, 47 gramm fehérje, 105 gramm zsír és 179 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva is ennyi) lett.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy