A recepttel elsőnek, Fittkonyha oldalán találkoztam, az Ő, eredeti verziója itt található.
Hozzávalók
210 gramm teljes kiőrlésű liszt
90 gramm finomliszt
10 gramm friss élesztő
1 csipet só és 1 csipet édesítőszer –nálam természetes és négyszeres erejű-
100 gramm natúr joghurt –de kefirrel is készítettem már – ha reggelire készítjük, zsírszegény tejföl
körülbelül 1 dl langyos víz
30 ml olaj –nálam extra szűz olívaolaj-
10 gramm búzasikér –elhagyható, csak állagjavító-
feltét a szendvicsbe, kinek-mi, nekünk általában: sonka, tojás, sajt, zöldség
ha ebédre, akkor köret: nálunk sült krumpli
zsiradék a sütéshez
Elkészítése
a hozzávalókat a robotgép üstjébe tettem, kidolgoztattam, majd lágy tésztát kapva 40 percet pihentettem. Majd egyenlő részekre osztottam, nálam 54 gramm volt egy kis “lepény”, 11 cm-es átmérővel. Megpucoltam a krumplit, és amíg a szendvicsek elkészítésével voltam elfoglalva addig multifry készülékemben megsütöttem. Mindegyiket ugyanolyan nagyságúra és kerek alakúra nyújtottam, majd egy teflonba kókuszolajat tettem és fedő alatt elkezdtem megsütni a kis korongokat. Fázisfotók:
Körülbelül 3 -3 perc a két oldalnak bőven elég volt.
Közben felszeleteltem a sajtokat, zöldséget. Miután átsült az összes szendvics alapanyagom, megsütöttem a tükörtojásokat. Utána már csak össze kellett állítani a szendvicseket.
Hozzávetőleges/irányadó tápnyagértékek
Nekem a fenti hozzávalókból 10 darab 54 grammos lepényem lett, tehát 5 darab muffin lett a végeredmény. A teljes mennyiségben: 1521 kalória, 46 gramm fehérje, 201 gramm szénhidrát -az IR diéta szabályai szerint is- és 51 gramm zsír lett nekem.
Jó étvágyat!