cukormentes_brownie_finomat_másképp
Egyéb édességek Sütemények Vegán receptek

„Kérek még!” brownie

 

Hihetetlen régen ettem browniet, és az még egészen biztos, hogy kristálycukorral készült. Ez a lenti most, egy természetes cukros, állati eredetű tej-, tojás-, és gluténmentes változat lett.

Bár eddig nem próbáltam, úgy gondolom elkészíthető teljes kiőrlésű gluténtartalmú liszttel/lisztekkel is.

Hozzávalók

100 gramm margarin (40%-os zsírtartalmút használtam most)

100 gramm 70%-os étcsokoládé

135 gramm teljes kiőrlésű barna rizsliszt

15 gramm bambuszrost liszt

145 gramm banán (pucolt súly, nálam kettő kisebb darab)

80 gramm dió

20 gramm négyszeres erejű édesítőszer

5 gramm sütőpor

50 ml kókusztej (cukormentes)

1 csipet só

Elkészítése

kimértem a margarint egy lábosba, amire rátördeltem a csokoládét. Folyamatos kavargatás és melegítés mellett csomómentesre olvasztottam. Ráöntöttem a sütőporos lisztekre, majd hozzáadtam a villával, alaposan összenyomott banánokat is. Rászórtam a csipet sót és édesítőszert is.Untitled design 2 Hozzákevertem a nagyobb darabokra vágott diót, majd a kókusztejet is.

 

Egy 30×22 centiméteres tepsibe kanalaztam a masszát. Előmelegített, 180°C-os sütőbe toltam, ahol 20 percig sütöttem.

cukormentes_brownie_fagyival

Diós banánfagylalt receptje (ebben a fagyiban van állati eredetű tejtermék!) ide kattintva elérhető!


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

a teljes süteményem súlya sütés után 621 gramm lett (csak 29 gramm anyagveszteséggel számolhattam), amelyben nekem 2083 kalória, 32 gramm fehérje, 135 gramm zsír és 182 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 170 gramm) lett benne nekem.

Jó étvágyat!

brownie_diós_fagylalttal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: