padlizsánkrém
Egyéb reggeli finomságok Húsmentes ételek

Padlizsánkrém

Bevezető

A padlizsánkrém elkészítése nem igényel 35-40 percnél többet, viszont mindenképpen érdemes legalább egy éjszakára hűtőbe tenni, hogy jól összeérjenek az ízek.

Használjuk ki, amíg kedvező áron hozzá lehet jutni, hiszen rengeteg hasznos élettani hatással bír, például:

♦ emésztés serkentő,

♦ jótékony hatással van az érfalakra és szívre,

♦ kiemelkedő A vitamin tartalma,

♦ antioxidáns tartalma is számottevő.*

padlizsán-finomat-maskepp.jpg

 

 

Hozzávalók 3-4 személyre

230 gramm sült héjától megfosztott padlizsán -nálam ez 500 gramm nyers padlizsánt jelentett-

2 gerezd fokhagyma – 8 gramm-

10 gramm mustár

50 gramm vöröshagyma – pucolt súly-

5 ml frissen facsart citromlé

ízlés szerint őrölt fekete bors

só ízlés szerint

10 ml zsiradék -nálam extra szűz olívaolaj-

30 gramm majonéz (lehetőleg hozzáadott cukormentes)

5 gramm édesítőszer vagy cukor (kinek mi fér bele az étrendjébe)

 padlizsánkrém-házi-cukormentes-finomat-másképp.jpg

Elkészítése

a padlizsánokat alaposan megmostam, kettévágtam és meglocsoltam zsiradékkal. Megszórtam sóval, őrölt borssal.

200 fokos sütőbe toltam és 20-25 perc alatt közepes lángon megsütöttem őket. Ha a villánk gond nélkül kijön a padlizsán húsából ki is vehetjük a sütőből. Egy kanál segítségével kiemeltem a héjból a padlizsánt, turmixgépem kelyhébe tettem és hozzáadtam a fokhagymát, vöröshagymát, mustárt, citromlevet és az édesítőszert. Leturmixoltam és fogyasztásig -kihűlt állapotban- hűtőbe tettem.

Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

Elég sok vizet veszített a sütés alatt -nem csoda, hiszen a padlizsán maga is rengeteg vizet tartalmaz-, így a kész padlizsánkrémem súlya 238 gramm lett. Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek: 188 kalória és 18 gramm szénhidrát. 100 grammra számolva ez 79,04 kalóriát és 7,68 gramm szénhidrátot jelent. 

A férjem kontakt grill alatt készült “pirítóssal” ette reggelire, ízlett Neki, máskor is készíteni fogom így, ebben a formában.

 pirított hagymás bagettel 👇

padlizsánkrém_tönköly_bagett

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy