hamis_nudli
Egyéb édességek Húsmentes ételek

Hamis nudli, barackszósszal

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

Mivel inzulinrezisztensként (ugye, cukorbetegeknek sem) nem igazán barátunk a krumplipüré, így vannak ételek, amelyeket egyszerűen, ezt kihagyva kell elkészíteni. Ilyen például a nudli is. A lenti, egy amolyan hamis nudli recept, de nagyon hasonlít az „igazihoz”.

Az eredeti receptet (finomlisztes-kristálycukros) ide kattintva (Hahopihe konyhájának köszönet érte) érhetitek el.

Ez alkalommal, barackszósszal tálaltam, mert a hűtőben lévőkkel valamit sürgősen kezdeni kellett, de fahéjjal szórva, cukormentes lekvárral, olvasztott (cukormentes) csokoládéval locsolva is tökéletes.

Hozzávalók

Hozzávalók a nudlihoz

350 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

150 gramm rétesliszt (bármilyen fehér liszttel –vagy teljes kiőrlésűvel is!- készíthető e helyett)

800 ml víz

30 gramm négyszeres erejű édesítőszerédesítőszer ITT

5 gramm só

40 ml olaj (nálam extra szűz olívaolaj)

2 darab L-es méretű tojás

180 gramm teljes kiőrlésű morzsa (én egy korábban csúnyábbra sikeredett teljes kiőrlésű kovászos kenyeremet szárítottam ki, daráltam le, ez került most a nudli alá) + ízlés szerint őrölt fahéj

+ liszt a nyújtáshoz

Hozzávalók a barackszószhoz

540 gramm barack (ez már a mag nélküli súly)

1 dl víz

Ízlés szerint őrölt fahéj

10 gramm négyszeres erejű édesítőszer

Elkészítése

én robotgéppel dolgoztam, és nem fakanállal/habverővel, mert így nekem egyszerűbb és praktikusabbnak tűnt. Feltettem forrni a 800 ml vizet. Amikor felforrt, hozzáadtam az zsiradékot, az édesítőszert és a sót. A liszteket beleöntöttem a robotgépem üstjébe. Majd ráöntöttem a forró vizet és alacsony fokozaton el kezdtem kevertetni a masszát.

Amikor homogén állagú lett, magasabb fokozatra kapcsoltam és addig kevertettem, míg kéz melegre hűlt. Ekkor hozzáadtam a kettő darab tojást és további 3-4 percig dolgozott még a robotgép.

hamisnudli 1
Puha tészta, könnyű vele dolgozni

Majd egy enyhén lisztezett felületre borítottam és kisebb adagokat kivéve a masszából, „gilisztákat” gyúrva, egy szintén lisztezett késsel kisebb darabokra vágtam őket.

hamisnudli 2

Közben feltettem forrni ismét egy nagy lábos vizet. Míg melegedett a víz, addig kimértem egy magasabb falú teflonba a morzsát és némi őrölt fahéj társaságában alaposan megpirítottam.

Mikor forrt a víz, beletettem egy adag nyers nudlit, majd miután feljöttek a víz tetejére, további 1-2 perc főzés után, szűrő segítségével kiszedtem őket és a morzsába öntöttem. Egy spatula segítségével alaposan átforgattam őket (ezzel, könnyen alájuk tudtam nyúlni, így nem törtek össze).

hamis_nudli

Végül a barackszószt kellett már csak elkészíteni. A barackokat alaposan megmostam és a magjuktól megfosztva apróbb szeletekre vágtam és lábosba tettem őket, édesítőszer, víz és fahéj kíséretében. Fedő alatt, néha megkevergetve puhára pároltam őket. Majd egy botmixer segítségével pürésítettem. Ezzel elkészült a barackszósz is.

cukormentes_hamis_nudli

Ha kifogytál az alapanyagokból, nézz be hozzám a Diéta Oázisba, ide kattintva!


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

a kész nudli súlya 1590 gramm lett, ebben 2806 kcal, 94 gramm fehérje, 69 gramm zsír és 425 gramm szénhidrát (a diéta szabályai szerint is) lett benne.

a barackszósz a kész súlya 550 gramm lett, ebben 224 kcal, 4 gramm fehérje, 2 gramm zsír és 49 gramm szénhidrát (a diéta szabályai szerint is) lett benne. Ezek csak tájékoztató adatok!

Jó étvágyat!

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: