Ropogós, kakaós kéreggel, nagyon túrósan, mennyei élvezet ez a boci süti!
Hozzávalók
70 gramm teljes kiőrlésű liszt
70 gramm darált zabpehely
60 gramm finomliszt
30 gramm négyszeres erejű édesítőszer
1 db ‘M’-es tojás -nálam 50 gramm-
80 gramm olvasztott zsiradék (nálam margarin)
15 gramm holland kakaópor vagy karobpor
300 ml folyadék (próbáltam már főzőtejszínnel és tejjel is)
6 gramm sütőpor
Hozzávalók a túrós töltelékhez
25 dkg túró (lehetőség szerint zsírszegény) – készítettem már 500 grammal is, ugyanennyi kakaós tésztához, jó túrós lett 🙂 –
25 gramm négyszeres erejű édesítőszer
1 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölydara vagy korpa (én a zabkorpát szoktam előnyben részesíteni)
1 db ‘M’-es tojás -szintén 50 gramm-
1 evőkanál vanília aroma vagy 1 rúd vanília kikapart belseje
Elkészítése
először a kakaós tésztát készítjük el, semmi különleges nincs az összeállításában, minden hozzávalót kimérünk és alaposan elkeverünk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és már neki is kezdhetünk a túrós massza elkészítéséhez.
Itt is mindent kimérünk és alaposan elkeverjük a hozzávalókat. A túrós alapból apróbb gombócokat formázunk – én kanállal szoktam- és a nyers kakaós tésztába rakosgatjuk őket.
Előmelegített sütőben közepes lángon körülbelül 30 perc alatt sült meg, de tűpróbával mindenképpen érdemes ellenőrizni a tésztát.
Hozzávetőleges/ irányadó tápanyagértékek
tejes verzióra: a kész süteményem súlya 965 gramm lett, ebben 1783 kcal, 85 gramm fehérje, 82 gramm zsír és 173 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 155 gramm – túróra nem számoltam-) lett benne nekem.
Jó étvágyat!