boci_sütemény
Egyéb édességek Sütemények

Reform boci süti uzsonnára

DSCF6394

Ropogós, kakaós kéreggel, nagyon túrósan, mennyei élvezet ez a boci süti!

Hozzávalók

70 gramm teljes kiőrlésű liszt

70 gramm darált zabpehely

60 gramm finomliszt

30 gramm négyszeres erejű édesítőszer

1 db ‘M’-es tojás -nálam 50 gramm-

80 gramm olvasztott zsiradék (nálam margarin)

15 gramm holland kakaópor vagy karobpor

300 ml folyadék (próbáltam már főzőtejszínnel és tejjel is)

6 gramm sütőpor

Hozzávalók a túrós töltelékhez

25 dkg túró (lehetőség szerint zsírszegény) – készítettem már 500 grammal is, ugyanennyi kakaós tésztához, jó túrós lett 🙂 –

25 gramm négyszeres erejű édesítőszer

1 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölydara vagy korpa (én a zabkorpát szoktam előnyben részesíteni)

1 db ‘M’-es tojás -szintén 50 gramm-

1 evőkanál vanília aroma vagy 1 rúd vanília kikapart belseje

Elkészítése

először a kakaós tésztát készítjük el, semmi különleges nincs az összeállításában, minden hozzávalót kimérünk és alaposan elkeverünk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és már neki is kezdhetünk a túrós massza elkészítéséhez.

Itt is mindent kimérünk és alaposan elkeverjük a hozzávalókat. A túrós alapból apróbb gombócokat formázunk – én kanállal szoktam- és a nyers kakaós tésztába rakosgatjuk őket.

Előmelegített sütőben közepes lángon körülbelül 30 perc alatt sült meg, de tűpróbával mindenképpen érdemes ellenőrizni a tésztát.

DSCF6399


Hozzávetőleges/ irányadó tápanyagértékek

tejes verzióra: a kész süteményem súlya 965 gramm lett, ebben 1783 kcal, 85 gramm fehérje, 82 gramm zsír és 173 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 155 gramm – túróra nem számoltam-) lett benne nekem.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy