Ismét egy húsmentes főétel receptet mutatok, azonban azt gondolom, hogy grillezett csirkemell szeletekkel vagy éppen előző napról megmaradt pörköltfeltéttel is nagyszerű fogás kerekedne belőle, sőt! Így viszont nagy előnye, hogy gyorsan el lehet vele készülni, ráadásul finom is!
https://www.youtube.com/watch?v=628LNtPEOos&feature=youtu.be
Hozzávalók:
10 ml olaj (nálam extra szűz olívaolaj)
450 gramm spenót (fagyasztottat használtam)
300 ml tejszín (főző)
50 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
500 ml víz
Fűszerek ízlés szerint, nálam ez esetben: 1 evőkanál fokhagymakrém, 1 teáskanál borspótló fűszerkeverék és 5 gramm só
1 csomag Ataisz sárgaborsó sterc, sárgarépás-rozmaringos ízesítéssel (ide kattintva az Ataisz weboldalán megvásárolható)
200 ml napraforgóolaj (ebből viszont a fasírtok csak 20 ml vettek fel összesen)
Feltétnek tükörtojás és metélőhagyma
Elkészítése: az olajat felhevítettem, majd rátettem a spenótot, amit alaposan átmelegítettem. Befűszereztem. Kimértem a tejszínt, amit csomómentesre kevertem a teljes kiőrlésű búzaliszttel, majd ráöntöttem a már felforrósodott spenótra.
Míg vártam, hogy a spenót kis láng fölött gyöngyözni kezdjen, addig a fasírtport a csomagolás hátulján szereplő utasítások szerint elkészítettem. Felöntöttem 260 ml meleg vízzel, elkevertem és néhány percig hagytam állni. Majd vizes kézzel megformáztam őket és forró olajban mind a két oldalukat megsütöttem.
A spenótot pár percenként megkevertem, a számomra megfelelő sűrűségig főztem.
Tükörtojással tálaltam.
Tápanyagértékek a spenótra: a kész, főzés utáni súlya 1032 gramm lett, ebben 728 kcal, 29,4 gramm fehérje, 44,1 gramm zsír és 45,2 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 30 gramm) lett benne nekem.
Tápanyagértékek a fasírtra: a kész fasírt súlya 400 gramm lett, ebben 884 kcal, 28,8 gramm fehérje, 30 gramm zsír és 125,8 gramm szénhidrát lett benne. Ezek az adatok csak tájékoztató jellegűek!
Jó étvágyat!