Fagylaltok Sütemények

Egy gombóc málnás – étcsokoládés fagyit?

Már korábban írtam arról, hogy mennyire jó döntés volt, hogy beruháztunk egy hideg nyalat készítő gépre. Előző alkalommal tejcsokoládés kókuszos fagylaltot csináltunk, most pedig málnás-étcsokoládés verzióra esett a választás.

Hozzávalók:

125 gramm málna

200 gramm 30%-os cukormentes habtejszín

250 ml 3,5%-os tehéntej

40 gramm legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé

30 gramm négyszeres erejű természetes édesítőszer -vagy 120 gramm cukornak megfelelő egyéb édesítő-

Elkészítése: a málnát, az édesítőszert, a tejet és a már megolvasztott étcsokoládét botmixerem segítségével alaposan eldolgoztam és 20 percre a mélyhűtőbe tettem a masszát. A már előre lefagyasztott (fagyi)tálba öntöttem 20 perc elteltével a fagylaltunk alapját, majd csak hagytuk, hogy tegye a gép a dolgát. Íme a végeredmény:

Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek: a kész fagylaltunk súlya 645 gramm lett, az összes CH -a diétám szabályai szerint- 31 gramm lett míg az összes kalória 990 lett. 100 grammra levetítve 154,89 kalóriát és 4,8 gramm szénhidrátot jelent.

Jó étvágyat!

3 Hozzászólás

  1. Szia, elárulnad, hogy milyen fagylaltgépet használsz? Mert én még csak most vennék, és nem tudom melyik a jó.
    Köszi!

    Ui.nagyon ínycsiklandozóak a receptek! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy