cukormentes-fahéjas-koszorú
Egyéb édességek Egyéb reggeli finomságok Pékáruk Sütemények

Fahéjas koszorú

Ezt, a szerintem kifejezetten mutatós süteményt az aprosef.hu-n találtam, módosítottam, hogy mi, is ehessünk belőle. Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan fogy!

Hozzávalók

175 gramm teljes kiőrlésű liszt

75 gramm finomliszt

30 gramm négyszeres erejű édesítőszer

10 gramm búzasikér

20 gramm friss élesztő

25 gramm 25%-os zsírtartalmú (növényi) margarin

csipet só

Körülbelül 140 ml langyos víz

5 gramm fahéj + 20 gramm négyszeres erejű édesítőszer + 35 gramm olvasztott margarin

1 darab tojás a kenéshez – opcionális, elhagyható-

Díszítésként nekem: 40 gramm 70%-os étcsokoládé + 40 ml cukormentes habtejszín

Elkészítés

A liszteket elkevertem az édesítőszerrel, sóval, élesztővel, margarinnal és a vízzel -figyelve arra, hogy a só és az élesztő a tál két külön szélére kerüljön-. Alaposan kidagasztottam, annyi vízzel, hogy egy könnyen gyúrható, a tál oldalától elváló tésztát kapjak.

A margarint felolvasztottam, beletettem a fahéjat illetve az édesítőt. 40 perc pihentetés után kinyújtottam téglalap alakúra a tésztát és megkentem a fahéjas keverékkel.

fahéjas_koszorú_cukormentes

Szorosan feltekertem, majd a feltekert rudat ketté vágtam -nem teljesen, a végén körülbelül 5 centimétert egyben hagytam-.

fahéjas_koszorú_formázása

Ezután a két szárát elkezdtem csavarni majd amikor a végére értem összetapasztottam a végeket. Ha nincs tojásallergia, abban az esetben érdemes egy tojással megkenni sütés előtt, hogy szebb színe legyen.

fahéjaskoszorú_formázása
Formázás

Közepes lángon (nagyjából 180°C-on) 30 perc alatt készre sütöttem.

csokoládés-fahéjas-koszorú


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

a kész süteményem súlya (csokival a tetején) 527 gramm lett, ebben 1339 kalória, 43 gramm fehérje, 43 gramm zsír és 181 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 176 gramm) lett benne nekem.

Jó étvágyat!

cukormentes-csokoládés-fahéjas-koszorú

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy