Húsos ételek

Fish & chips egészségesebben

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0
(0)

Ropogós bunda, puha halhús, és ha ez nem lenne elég, olajmentesen sült burgonya is dukál mellé az én verziómban!

Ez, elsősorban a briteknél igazi „take-a-way” étel, amit ők általában egy sörös-sütőporos bundában sütnek ki, majd még egy úgynevezett barna-ecetes szósszal is meglocsolják. De sokak kedvelik tartármártással, pürésített borsóval is.

DSCF4522

Hozzávalók:

1 csomag, 950 gramm alaszkai tőkehalfilé

50 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

2 darab tojás

25 gramm tejföl (12%-os)

185 gramm teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

3 teáskanál fűszerkeverék (hal)

300 ml napraforgóolaj a sütéshez (128 ml olajat vett fel az összes hal, együtt)

Köretnek ez esetben burgonya (770 gramm) + 5 ml extra szűz olívaolaj és só

Elkészítése: a fagyasztott halat időben (legalább előző este) kivettem a mélyhűtőből és miután kiolvadt konyhai papírtörlővel alaposan leitattam róla a felesleges vizet. Előkészítettem a panírozáshoz a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát. Mindegyikbe tettem 1 teáskanál fűszerkeveréket, illetve a tojáshoz adtam 25 gramm tejfölt is.

Közben feltettem melegedni az olajat és amíg elkezdtem panírozni a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa) a halszeleteket, addig volt ideje felmelegednie. Csak akkor kezdtem el sütni a halakat, amikor már igazán forró volt a zsiradék.

Körülbelül 2-2 perc kellett mind a két oldalának, hogy szép aranybarna legyen. Papírtörlőre rakosgattam őket, hogy a felesleges zsiradékot az magába szívja.

DSCF4519

A már megpucolt és vékony szeletekre vágott burgonyát multifry készülékbe tettem, 5 ml extra szűz olívaolajjal meglocsoltam, megsóztam (a sütő is tökéletes lesz szerintem, csak időnként keverjük át a krumpliszeleteket) és körülbelül 25 perc alatt az egészet meg is sütötte.

Még melegen tálaltam.

DSCF4524


Tápanyagértékek: a kész halaim súlya sütés után 1414 gramm lett, ebben 2766 kcal, 206,5 gramm fehérje, 149,3 gramm zsír és 145,5 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 142,8 gramm) lett benne nekem.

A sült krumplim súlya sütés után 483 gramm lett, ebben 572 kcal, 12,3 gramm fehérje, 5,4 gramm zsír és 120,9 gramm szénhidrát lett benne. Ezek az adatok csak tájékoztató jellegűek!

Jó étvágyat!

 

 

Kíváncsi vagyok a véleményedre!

Mennyire tetszett az, amit olvastál? 0 / 5. 0

Gyere és tarts velem az alábbi helyeken is:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: