Egyéb édességek Sütemények

Mandulatejes kiwi smoothie uzsonnára?

Maradt még némi mandulatejünk a hűtőben, és őszintén nem nyerte el a tetszésemet a reggeli kávémmal párosítva így gondoltam nagyszerű kiwis smoothie fog belőle készülni, és nem tévedtem!

Hozzávalók:

230 gramm tisztított kiwi

370 gramm mandulatej (cukormentes)

20 gramm négyszeres erejű természetes édesítőszer (vagy egyéb édesítő ami 80 gramm cukornak felel meg), én Szafi Fitt terméket használok jelenleg

giphy (4)

Elkészítése: én a fagyi gépünkben készítettem el ezt a csodás hűsítő italt, de a turmixgépből is nagyszerű eredményre számíthatunk. A kiwiket megpucoltam és a kimért mandulatejjel illetve édesítőszerrel a botmixeremmel kezelésbe vettem -ez a lépés szintén kimarad(hat) ha turmixgéppel dolgozunk-. Mikor homogén állagú lett, a fagyi gépbe öntöttem és 30 perc után egy igazán jéghideg, szuper színű és csuda klassz ízű smoothie lett a végeredmény. 

A teljes mennyiség súlya nekem 620 gramm lett, összes CH tartalma 25,99 (a diétám szabályai szerint a mandulatejre nem számoltam szénhidrátot), míg összes kalória 174,6 lett benne. 100 grammra levetítve ez 4,1 gramm szénhidrátot és 28,1 kalóriát jelent.

Váljék egészségetekre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

%d bloggers like this: